به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر منوچهر فرجزاده
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دکتر منوچهر فرجزاده در نشست تخصصی آینده نگاری آب با رویکرد سلامت، با بیان این موضوع که طی ۷۰ سال گذشته با سه برابر شدن جمعیت جهان، مصرف آب شش برابر شده است، بیان داشتن که با افزایش جمعیت میزان تقاضا برای افزایش مصرف آب بالا رفته است و با توجه کاهش میزان بارندگی در سالهای اخیر تنها ۳۰ درصد بارشها را در اختیار داریم.
ایشان بیان نمودند: با توجه به رشد جمعیت در ایران در سال های اخیر سرانه مصرف آب در ایران،از رقم ۵۵۰۰ مترمکعب درسال ۱۳۴۰ به رقم ۲۱۰۰مترمکعب درسال ۱۳۵۵ و سپس ۱۷۵۰مترمکعب در سال ۱۳۸۰ در سال ۱۳۸۶ به رقم ۱۵۰۰مترمکعب است و پیش بینی می شود این رقم در سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۱۲۰۰ مترمکعب به ازاء هر نفر برسد. چنین تصور می شود کشورهایی که سرانه ی آب قابل تجدید شونده در آنها کمتر از ۱۷۵۰ مترمکعب با تنش دوره ای و کشورهایی که کمتر از ۱۰۰۰ مترمکعب است با تنش بحران دائمی آب مواجه خواهند بود، بر این اساس ایران با تنش دوره ای مواجه است.
ایشان در ادامه به میزان مصرف آب در بخش کشاورزی اشاره نموده و تاکید کردند که از مجموع 95 میلیارد آب استحصالی سالانه در ایران، بیش از 87 میلیارد مترمکعب آن در بخش کشاورزی برای آبیاری 5/7 میلیون هکتار سطح زیر کشت آبی شامل 3/6 میلیون هکتار زمین زراعی و 2/1 میلیون هکتار باغ مصرف می شود. برنامه ریزان کشاورزی (FAO) معتقدند برای تامین مواد غذایی سه نفر در سال، یک هکتار زمین کشاورزی مورد نیاز است. بنابراین برای 80 میلیون جمعیت فعلی کشور، سطح زیر کشت آبی باید به میزان قابل توجهی افزایش یابد. در حال حاضر راندمان آبیاری که عمدتا بصورت غرقابی می باشد بین 30 دالی 40 درصد تخمین زده می شود. در کشور آمریکا با بکارگیری روشهای ترویجی و آوزش کشاورزان و تحقیقات توانسته اند میزان مصرف آب در هرهکتار را در طی سالهای 1980 تا 1995 میلادی 16 درصد کاهش دهند.
.